Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
BES219 BESİNLERE GİRİŞ 2,00 0,00 0,00 2,00 3,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Besinler ve besin grupları ile ilgili İngilizce temel tanımları ve terimleri öğrenmek, konu ile ilgili İngilizce kelime bilgisini geliştirmek, İngilizce terminolojiyi kullanabilme becerisini geliştirmektir.
Dersin İçeriği : Beslenme biliminin kapsadığı alanlar; Besin grupları; Besin öğeleri; Besin ögeleri üzerine İngilizce makaleler okunur.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : 1. Beslenme ve Diyetetik ile ilgili bilimsel yayınların veri tabanları <br />2. AJCN, JADA vb dergiler<br />3. Beslenme ve Diyet Dergisi<br />
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım, Tartışma, Soru-Yanıt
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : -
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Doç. Dr. Gülşah Kaner Tohtak
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : -
Dersin Verilişi : -

  • 1 Beslenme bilimlerinde kullanılan temel İngilizce terim ve kavramları güncel akademik çalışmalarda etkin bir şekilde kullanır.
  • 2 Besinleri ve temel besin gruplarını İngilizce olarak tanımlar.
  • 3 Besin ögelerini tanır ve ilgili İngilizce terimleri öğrenir.
  • 4 Besin ve beslenme ile ilgili İngilizce kitap ve güncel makalelere ulaşma ve incelemeyi öğrenir.
  • 5 İngilizce-Türkçe/Türkçe-İngilizce makale ve diğer metinleri anlar ve çevirebilir.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Dersin tanıtımı, Giriş, Bilimsel makale tarama yöntemleri
2.Hafta *Makalenin bölümleri, okuma, anlama ve çevirme yöntemleri
3.Hafta *Beslenme terminolojisi-İngilizce
4.Hafta *Carbohydrates
5.Hafta *Proteins
6.Hafta *Fats
7.Hafta *ARA SINAV
8.Hafta *Food groups – milk and dairy I
9.Hafta *Food groups – milk and dairy II
10.Hafta *Food groups – meat and alternatives I
11.Hafta *Food groups – meat and alternatives II
12.Hafta *Food groups – fruits and vegetables I
13.Hafta *Food groups – fruits and vegetables II
14.Hafta *Food groups – cereals I
15.Hafta *Food groups – cereals II
16.Hafta *FİNAL SINAVI

  • 1 Final : 60,000
  • 2 Vize : 40,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Derse Katılım 14 2,00 28,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 11 1,00 11,00
Ders Sonrası Biresysel Çalışma 11 3,00 33,00
Ara Sınav Hazırlık 1 15,00 15,00
Final Sınavı Hazırlık 1 15,00 15,00
Toplam : 102,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 3
AKTS : 3,00