Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS410 GASTRONOMİDE GÜNCEL KONULAR 2,00 0,00 0,00 2,00 5,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Dünyada ve Türkiye’de yiyecek-içecek, gastronomi alanında olan olayları, gelişmeleri takip etmek, oluşan güncel sorunları analiz edip değerlendirmek ve tartışmak.
Dersin İçeriği : Yiyecek-içecek endüstrisinde mevcut sorun alanları ve bu alanlara ilişkin çözüm önerilerini birlikte tartışmak, gastronomi bilimimin gelişimi konusunda fikir ve bakış kazandırmak, uygulamadan doğan sıkıntılara ışık tutarak öğrencilere teorik olarak öğrendiklerini sektör sorunları karşısında kullanabilme yeteneği kazandırmaktır. Yiyecek-içecek endüstrisinin gelişimi açısından dünya ve Türkiye genelinde görülen güncel sorunların ve konuların analizi, değerlendirilmesi, yorumlanması ve tartışılması
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : - Sustainable Culinary Systems: Local Foods, Innovation, Tourism and Hospitality (Routledge Studies of Gastronomy, Food and Drink) [Hardcover]<br />C. Michael Hall (Editor), Stefan Gossling (Editor)<br /> The International Culinary Schools at the Arts Institutes. (2008). International Cuisine. New Jersey: John Wiley & Sons, Inc.
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Ders anlatımı
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Özlem YATKIN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 -Dünyada ve Türkiye’de yiyecek-içecek ve gastronomi alanındaki güncel konular hakkında bilgi sahibi olunur.
  • 2 Güncel konuları ve sorunları nasıl analiz edip çözüm önerileri getirileceği öğrenilir.
  • 3 -Güncel sorunlar değerlendirilip tartışılır.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Dersin tanıtımı
2.Hafta *Dondurulmuş gıdalar
3.Hafta *Hazır yemekler
4.Hafta *Hazır karışımlar ve harçlar
5.Hafta *Fast food restoranlar ve çeşitleri
6.Hafta *Gıda katkıları ve sağlık açısından değerlendirilmesi
7.Hafta *Ara Sınav
8.Hafta *Yenilebilir çiçekler
9.Hafta *Sofralardaki yeni deniz ürünleri
10.Hafta *Soslar
11.Hafta *Baharatlar
12.Hafta *GDO teknolojisi ve etkileri
13.Hafta *Organik beslenme, Moleküler mutfak
14.Hafta *Restoranlarda yeni uygulamalar
15.Hafta *Final sınavı

  • 1 Vize : 40,000
  • 2 Final : 60,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 2,00 2,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 2,00 30,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 15 2,00 30,00
Ders Sonrası Biresysel Çalışma 15 3,00 45,00
Ara Sınav Hazırlık 1 20,00 20,00
Final Sınavı Hazırlık 1 20,00 20,00
Toplam : 149,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 5
AKTS : 5,00