Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS425 İLERİ PASTACILIK TEKNİKLERİ 2,00 2,00 0,00 3,00 3,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Pasta ve diğer hamur işleri, ekmekler, pandispanya ve diğer pasta tabanı hamurları, kremalı soslar, meyve sosları ve jöle yapımı, sıcak ve soğuk tatlılar, dondurmalar ve sorbeler, şeker işleri, süslemeler, dekorasyon ve sunumları yapmak.
Dersin İçeriği : Pasta, ekmek, tatlı, sos çeşitleri yapımının öğrenilmesi ve şeker işlemeleri ile ürün süslemeleri ve dekorasyonu yaparak güzel sunumlar yapmak.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : - The Advanced Professional Pastry Chef <br />Hardcover by Bo Friberg (Author)<br /><br />-Advanced Bread and Pastry, Michel Suas<br />Cengage Learning, 4 Nis 2008 - 1056 sayfa<br />
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım, Tartışma, Uygulama
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : Yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Prof. Dr. Atilla Akbaba
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Talha Serdar SEZEN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 - Pasta ve diğer hamur işlerini, ekmek yapmayı ve pişirmeyi öğrenir.
  • 2 -Çeşitli kremalı soslar, meyve sosları ve jöle yapımı öğrenilir
  • 3 -Sıcak ve soğuk tatlı çeşitleri, dondurma ve sorbe yapımı öğrenilir.
  • 4 -Şeker işlemeleri, süslemeler, dekorasyon yapımı ve sunumları öğrenilir.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Pastane Ekmekleri Yapımı
2.Hafta *Yöresel Ekmekleri Yapma
3.Hafta *Uluslararası Ekmek Yapımı
4.Hafta *Temel Pandispanya ve Klasik Pasta Yapım Teknikleri
5.Hafta *Geleneksel Kek Yapımı
6.Hafta *Yumurta Bazlı Soslar Hazırlama
7.Hafta *Ara Sınav
8.Hafta *Krema Yapımı, Çikolata Yapımı ve İşleme Şekilleri
9.Hafta *Dekor Hamurları Hazırlama
10.Hafta *Geleneksel Pasta Yapımı
11.Hafta *Cheesecake Yapımı
12.Hafta *Modern Tabak Tatlı Sunumları
13.Hafta *Modern Pasta Yapımı ve Şeker Hamuru Yapımı
14.Hafta *Modern Pasta Yapımı ve Şeker Hamuru Yapımı
15.Hafta *Final sınavı

  • 1 Vize : 40,000
  • 2 Final : 60,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 2,00 2,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 3,00 45,00
Uygulama / Pratik 3 3,00 9,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 15 1,00 15,00
Ders Sonrası Biresysel Çalışma 15 1,00 15,00
Ara Sınav Hazırlık 1 10,00 10,00
Final Sınavı Hazırlık 1 6,00 6,00
Toplam : 104,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 3
AKTS : 3,00