Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS406 AMERİKA VE OKYANUSYA ÜLKELERİ MUTFAKLARI 2,00 2,00 0,00 3,00 3,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Amerika ve Okyanusya ülkeleri mutfak kültürlerini, pişirme tekniklerini ve yemeklerini öğretmek.
Dersin İçeriği : Avrupa ve Okyanusya ülkeleri mutfaklarını, pişirme tekniklerini, sunum şekillerini öğrenip uygulamasını yapmak.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : -It's All American Food: The Best Recipes for More than 400 New American Classics Paperback – May 10, 2005 by David Rosengarten -The Taste of American Place: A Reader on Regional and Ethnic Foods by Barbara G. Shortridge (Editor), James R. Shortridge (Editor), Cary W. de Wit (Contributor), Stephen Frenkel (Contributor), Marjorie A. Hoover (Contributor), James F. Hoy (Contributor), Lynne M. Ireland (Contributor), Thomas D. Isern (Contributor) -From the Earth to the Table: John Ash's Wine Country CuisineOct 1, 1995 by John Ash and Sid Goldstein
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım, Tartışma, Uygulama
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Dr. Öğr. Üyesi Perihan Kendirci
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Özlem YATKIN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 Amerika ve Okyanusya ülkeleri mutfak kültürlerini öğrenirler.
  • 2 Amerika ve Okyanusya ülkeleri yemek ve malzemelerini, pişirme tekniklerini öğrenip oraya özgü sunum şekilleriyle yemeği sunarlar.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Kuzey Amerika mutfak kültürü
2.Hafta *Orta Amerika mutfak kültürü
3.Hafta *Güney Amerika mutfak kültürü
4.Hafta *Okyanusya mutfak kültürü
5.Hafta *Kuzey Amerika mutfağı ve yemekleri
6.Hafta *Orta Amerika mutfağı ve yemekleri
7.Hafta *Ara Sınav
8.Hafta *Güney Amerika ve yemekleri
9.Hafta *Okyanusya mutfağı ve yemekleri
10.Hafta *Kuzey Amerika’ya ait yöresel yemek sunumu
11.Hafta *Orta Amerika’ya ait yöresel yemek sunumu
12.Hafta *Güney Amerika’ya ait yöresel yemek sunumu
13.Hafta *Okyanusya’ya ait yöresel yemek sunumu
14.Hafta *Genel Tekrar
15.Hafta *Final Sınavı

  • 1 Vize : 40,000
  • 2 Final : 60,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 2,00 2,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 3,00 45,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 15 2,00 30,00
Ders Sonrası Biresysel Çalışma 15 1,00 15,00
Ara Sınav Hazırlık 1 5,00 5,00
Final Sınavı Hazırlık 1 5,00 5,00
Toplam : 104,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 3
AKTS : 3,00