Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS407 MUTFAK UYGULAMA IV 2,00 2,00 0,00 3,00 4,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Mutfak uygulamalarında öğrenilen tekniklerin uygulanması ile öğrencinin daha ileri düzeyde sunumlar hazırlamasını sağlamak.
Dersin İçeriği : Daha önce yapılan mutfak uygulamalarında öğrenilen tekniklerin uygulanması. Mönülerin hazırlanması ve uygulanması. Modern teknik uygulamalarının klasik uygulamalarla birleştirilerek yaratıcı sunum ve hazırlama tekniklerinin teorik ve pratik uygulaması
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : -The Professional Chef - 9th Edition –WILEY • Food History – Reay Tannahill – Three Rivery Press • New Larousse Gastronomique - Hamlyn • The Oxford Companion to Food - Alan Davidson -OUP Oxford; 2 edition -Power point sunumları
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım, Tartışma, Uygulama
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : Yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Prof. Dr. Atilla Akbaba
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Talha Serdar SEZEN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 Ders sonunda öğrenci; ileri mutfak ekipmanlarını tanır, kullanımlarını bilir.
  • 2 Ders sonunda öğrenci, duruma göre birbiriyle uyumlu yemek ve tatlı çeşitlerini gruplandırarak menü oluşturmayı öğrenir.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Fond ve Temel Çorbalar modülü ile fond hazırlamak ve çorbaları pişirmek
2.Hafta *Soslar 1-2-3 modülleri ile temel sos ve türevlerini hazırlama
3.Hafta *Etleri Hazırlama modülü ile etleri pişirmeye hazırlamak
4.Hafta *Et Yemekleri Pişirme 1-2-3 modülleri ile etleri pişirmek
5.Hafta *Su Ürünleri ve Balıklar modülleri ile su ürünlerini hazırlamak ve pişirmek,
6.Hafta *Salata ve Salata Sosları modülü ile salata ve salata soslarını hazırlamak,
7.Hafta *Ara Sınav
8.Hafta *Pilavlar modülü ile pilavlar pişirmek
9.Hafta *Makarnalar modülü ile makarnaları pişirmek

10.Hafta *Menü Hazırlama Planı Oluşturma
11.Hafta *Menü Hazırlama
12.Hafta *Hazırlanan Menüleri Uygulama
13.Hafta *Uygulanan Menüleri Tartışma
14.Hafta *Genel Tekrar
15.Hafta *Final Sınavı

  • 1 Vize : 40,000
  • 2 Final : 60,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 2,00 2,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 3,00 45,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 15 2,00 30,00
Uygulama / Pratik Sonrası Biresysel Çalışma 15 2,00 30,00
Toplam : 109,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 4
AKTS : 4,00