Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS215 SOĞUK MUTFAK 2,00 2,00 0,00 3,00 4,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Öğrencilerin soğuk mutfak ürünlerinin hazırlanması, süslenmesi ve sunumu hakkında bilgi sahibi olmaları.
Dersin İçeriği : Bu derste soğuk mutfak kavramı ve özellikleri, soğuk mutfağın gelişimi, soğuk mutfak ürün çeşitleri, hazırlanış teknikleri ve gerekli ekipmanlar öğrenilecektir.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : Helen Hecht, Cold Cuisine, Atheneum; 1st edition (January 1, 1981).
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım <br />Tartışma, Pratik
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Prof. Dr. Atilla Akbaba
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Bükre ASLAN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 Öğrenci bir dönemlik dersin sonunda soğuk büfe ürünlerinin hazırlanması hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  • 2 Soğuk mutfak süslenmesi ve sunumu hakkında bilgi sahibi olacaktır.
  • 3 Öğrenciler kesim tekniklerini geliştirirler.
  • 4 Soğuk sos ve soğuk çorbaları hazırlamayı öğreniler
  • 5 Hazırladıkları yiyeceklerin saklama koşullarını ve zamanlarını öğrenirler
  • 6 Öğrenciler çeşitli şarküteri ürünlerini hazırlamayı ve pişirmeyi öğrenirler.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Soğuk mutfak kavramı ve özellikleri
2.Hafta *Soğuk mutfağın gelişimi ve soğuk mutfak ürünlerinin Türk mutfağındaki yeri
3.Hafta *Soğuk soslar ve soğuk çorbalar
4.Hafta *Salatalar, Salata sosları,Sunumları
5.Hafta *Sandviçler
6.Hafta *Hamburger ekmeği, eti ve soslarının hazırlanması
7.Hafta *Ara sınav
8.Hafta *Türk Mezeleri
9.Hafta *Zeytinyağlılar
10.Hafta *Şarküteri ürünleri
11.Hafta *Pates, Terrines
12.Hafta *Condiments, crackers and pickles
13.Hafta *Büfe Hazırlama
14.Hafta *Dersin gözden geçirilmesi
15.Hafta *Final sınavı

  • 1 Vize : 30,000
  • 2 Final : 40,000
  • 3 Uygulama / Pratik : 10,000
  • 4 Uygulama / Pratik 2 : 20,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 1,00 1,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 3,00 45,00
Uygulama / Pratik 10 3,00 30,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 10 2,00 20,00
Uygulama / Pratik Sonrası Biresysel Çalışma 10 1,00 10,00
Toplam : 108,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 4
AKTS : 4,00