Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS
GMS213 YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNİN YÖNETİMİ 3,00 0,00 0,00 3,00 3,00

Ders Detayı
Dersin Dili : İngilizce
Dersin Seviyesi : Lisans
Ön Koşullar : Yok
Dersin Amacı : Otel yiyecek içecek departmanı yönetimi, kapsamı, yiyecek içecek yönetim fonksiyonları ve önemleri konularında çalışma hayatında ihtiyaç duyulan bilgilere sahip olmak; yönetim becerileri kazanmak.
Dersin İçeriği : Yiyecek içecek yönetimi, kapsamı, yiyecek içecek yönetim fonksiyonları; menü planlama, fiyatlama, mutfak planlaması, yiyecek içecek kontrol sistemi, ziyafet organizasyonu.
Dersin Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar : Bernard Davis, Andrew Lockwood, Peter Alcott,Ioannis Pantelidis, Food and Beverage Management 5th Edition, Routledge – 2012 – 390 pages Aktaş, Ahmet,; 2005; Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, 2. Baskı, Antalya.
Planlanan Öğrenme Etkinlikleri ve Öğretme Yöntemleri : Anlatım Tartışma
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar : yok
Dersi Veren Öğretim Elemanları : Doç. Dr. Onur Görkem
Dersi Veren Öğretim Elemanı Yardımcıları : Arş. Gör. Özlem YATKIN
Dersin Verilişi : Yüz yüze

  • 1 Öğrenci bir dönemlik dersin sonunda;<br /><br />Yiyecek içecek yönetiminin fonksiyonlarını bilir.<br />
  • 2 Bir yiyecek-içecek işletmesi veya departmanında yiyecek içecek yönetimi uygulamalarında bulunabilir.
  • 3 Yiyecek İçecek işletmelerinde bütçeleme ve bütçeleme aşamalarını bilir.
  • 4 Menü planlama sürecini ve yiyecek içecek fiyatlamayı bilir.

Ders Kodu Ders Adı Teorik Uygulama Laboratuvar Yerel Kredi AKTS

Teorik Uygulama Laboratuvar Hazırlık Bilgileri Öğretim Metodları
1.Hafta *Yiyecek İçecek Yönetiminin kapsamı ve önemi
2.Hafta *Yiyecek içecek hizmetlerinin verildiği işletmeler ve özellikleri
3.Hafta *Yiyecek İçecek işletmelerinde bütçeleme
4.Hafta *Menü planlaması ve geliştirme
5.Hafta *Yiyecek içecekleri fiyatlama
6.Hafta *Mutfak planlaması
7.Hafta *Ara sınav
8.Hafta *Yiyecek içecek kontrol sistemi
9.Hafta *Yiyecek üretim kontrolü ve aşamaları
10.Hafta *Gelir kontrolü
11.Hafta *İçecek maliyet kontrol süreci
12.Hafta *İçecek üretim kontrolü
13.Hafta *Ziyafet organizasyonları
14.Hafta *Sektörden örnek olaylar
15.Hafta *Final sınavı

  • 1 Vize : 30,000
  • 2 Ödev : 5,000
  • 3 Final : 60,000
  • 4 Derse Katılım : 5,000

Aktiviteler Sayı Süresi(Saat) Toplam İş Yükü
Vize 1 1,00 1,00
Ödev 1 10,00 10,00
Final 1 2,00 2,00
Derse Katılım 15 3,00 45,00
Ders Öncesi Biresysel Çalışma 15 1,00 15,00
Ara Sınav Hazırlık 1 10,00 10,00
Final Sınavı Hazırlık 1 10,00 10,00
Toplam : 93,00
Toplam İş Yükü / 30 ( Saat ) : 3
AKTS : 3,00